Zo dichtbij!

Een boerderij in Voorburg

Een rijksmonument sinds 1760 en vormt samen met de 400 jaar oude molen De Vlieger en de gelijknamige kinderboerderij een historisch rustpunt in Voorburg.

Al 400 jaar oud

Hoeve Essesteijn ligt in de gelijknamige woonwijk Essesteijn in Voorburg. Deze wijk is vernoemd naar een van de vele boerderijen die in het verleden in de polder rond het oude dorpscentrum stonden. Deze boerderijen hebben inmiddels plaats moeten maken voor woonwijken, maar boerderij Essesteijn bestaat nog steeds en doet tegenwoordig dienst als kinderboerderij Essesteijn, bij ons op het erf. 

Hoeve Essesteijn is een rijksmonument en dateert al sinds 1760 en vormt samen met de 400 jaar oude molen De Vlieger en de gelijknamige kinderboerderij een historisch rustpunt in Voorburg. Tot 2022 stond Hoeve Essesteijn bekend als Partycentrum Dekker’s Hoeve. Een “groen” partycentrum met een duurzame en biologische insteek. Een insteek die hedendaags steeds breder wordt omarmt en tevens de basis zal vormen voor Hoeve Essesteijn.  

Gezellig bij Hoeve Essesteijn!

Ontbijt en lunch

Elke woensdag t/m zondag  zijn wij geopend. Wij ontvangen je graag voor onze heerlijke koffie en voor de lekkerste ontbijtjes, broodjes en lunchgerechten.

Borrelen

Hoeve Essesteijn is de ultieme borrellocatie! Met een heerlijk aan het water gelegen terras met vrij uitzicht op de polder waan je je echt even buiten de stad. Perfect om onder het genot van een hapje en een drankje je dag nog even lekker af te sluiten. 

Vergaderen

Ben je op zoek naar een unieke vergaderlocatie in Voorburg? Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor de mogelijkheden en passende arrangementen.

Over de polder

Een brasserie met historie; dat is Hoeve Essesteijn. Het is al sinds jaar en dag een ontmoetingsplek en een natuurlijk rustpunt binnen de snelle randstad.

In de groene wijk Essesteijn ligt de gelijknamige hoeve. Gelegen aan een polder die vanwege de 400 jaar oude windmolen De Vlieger ook niet bebouwd mag worden. Op die manier zal er rondom Hoeve Essesteijn altijd een gevoel van landelijkheid heersen, terwijl de bereikbaarheid vanuit de wijk – en daar buiten – daarentegen fantastisch is! 

Kom bij ons werken!

Wij kunnen ons voorstellen dat je na deze informatie misschien niet alleen wilt vertoeven op ons terras. Dus lijkt het jou leuk om ons team te versterken mail dan jouw C.V. en motivativatie naar werken@hoeve-essesteijn.nl &  dan gaan we graag met je in gesprek. 

Iets te organiseren?

Dat kan nog steeds! Hoewel wij tegenwoordig ook open zijn voor een breder publiek kun je uiteraard nog steeds bij ons terecht. We denken graag met je mee over hoe we vorm kunnen geven aan jouw wensen.

Buiten de openingstijden is het in overleg zelfs mogelijk om de Hoeve exclusief te huren voor verjaardagen, jubilea, borrels, feesten en vergaderingen.

Vlak bij Den Haag!